We zijn volop in het zomer-ritme aanbeland. Een week zomergasten met de gezellige dynamiek van boetseerders in huis die prachtige beelden maken. De tafel vol met eters en gezelligheid. En dan vervolgens een week rust waarin we even de tijd nemen voor onszelf en weer langzaam gaan voorbereiden voor de volgende zomerweek. Gatsen mails sturen met praktische info, bedden opmaken, badkamers poetsen en boodschappenlijsten maken. Deze week gaat alles een beetje kalmpjes aan i.v.m. de warmte. Heerlijk die zomer!

Vanmorgen eens mijn schema doorgelopen en ik kom tot de conclusie, ik zit voor dit jaar 2019 helemaal volgeboekt! Vriendinnenweekenden, samengestelde groepen van mensen die elkaar nu nog niet kennen maar dit jaar samen een Steengoedweekend gaan beleven. Wat een rijkdom, we hebben zoveel jaren geinvesteerd in kennis en gebouwd aan onze naamsbekendheid. Wat een heerlijk gevoel maar ook wel een verantwoordelijkheid die mij bekruipt. Al die mensen komen met een verwachting naar ons atelier in Waspik om een beeld te creeeren en te genieten van de Brabantse gastvrijheid. We blijven met beide benen op de grond en het wordt hard werken geblazen maar stiekem wel trots op ons Steengoedweekend!

Twee  Zomerweken zijn inmiddels gepasseerd en het woord wat me als eerste te binnen schiet als ik er aan terug denk : intens

Intens door de energie van iedereen die kwam en ging, Intens door alle verhalen , gesprekken, ontmoetingen

Maar vooral intens door de creatieve processen waar de cursisten doorheen lopen. Het is prachtig om als docent dat proces te mogen begeleiden en als je dan ziet dat mensen boven zichzelf uitstijgen en een beeld maken waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het konden, geeft dat zoveel voldoening. 

Nu een weekje rust, alles weer op orde maken en even mijn moment alleen, genieten van de stilte. Daarna komt de volgende groep en gaan we dieren maken! Heerlijk!

Carien

Het weekend van 20-21 juli stond ik met een kraam op Delft Ceramica. Wat heerlijk om daar te zijn. Prachtige markt waar je de historie voelt rondwaaien.

Nou waaien deed het inderdaad wel en regen ook op zaterdag maar zondag was heerlijk qua temperatuur. Aardige mensen gesproken, veel nieuwe contacten gelegd en mensen enthousiast gemaakt voor boetseren. Dat is gelukt! Er zijn weer volop nieuwe aanmeldingen binnen. Delft was TOP!

Op 29 februari, 1 en 2 maart geef ik een cursus portret boetseren in Belgie. In het atelier van Nora Nuyts in Duffel. Dat ligt tussen Antwerpen en Mechelen.

Portret boetseren internationaal!

Het laatste Steengoedweekend, begin maart, hadden we overwegend Belgische gasten. Heerlijk vind ik altijd dat gezellige taaltje in ons atelier. Boetseerliefhebbers weten steeds beter ons atelier te vinden en ze komen speciaal voor portret boetseren. We hadden een heerlijk weekend met z'n alle!

Er is veel belangstelling voor de cursus dieren boetseren. We zetten de vorm op met kranten omhuld met paperclay. Daarna omringen we ons met foto's, veel foto's! Je dier kan staan, zitten of liggen. Ieder dier ligt bijvoorbeeld op zijn eigen manier, de studie van al deze vormen is al een feest om te doen! Het eerste dierenweekend zit al vol, we hebben daarom een zomerweek speciaal voor het maken van dieren ingepland.

Het weekend begin maart is al volgeboekt en ook voor de weekenden waarin we dieren gaan maken is volop belangstelling. Heerlijk om mails te krijgen van mensen die weer volop zin hebben om aan de slag te gaan met klei!

We hebben voor 2019  vier zomerweken gepland. Dat is een creatieve vakantie in eigen land! De afgelopen jaren hadden we steeds 2 weken, ergens in juni en een in augustus. Deze weken zijn erg populair door de combi van lekker creatief bezig zijn overdag en 's avonds heerlijk chillen in de tuin bij een vuurtje of een stevige wandeling. Natuurlijk is het een fijn idee dat je hier in Waspik kunt overnachten en dat er voor je wordt gekookt! Vergeet niet de gezelligheid en de goede gesprekken en je hebt een topweek!

Voor 2019 staan er weer Steengoedweekenden gepland. Weekenden waarin ieder lekker zelf kiest wat je wilt maken en je daar individueel mee aan de slag gaat. Maar ook weekenden waarbij een speciaal onderwerp centraal staat zoals de weekenden waarin we dieren gaan maken. Tijdens die weekenden leer je ook veel van elkaar doordat ieder zijn specifieke dier kiest.

Ongestoord boetseren en comfortabel overnachten. Dat is onthaasten in zijn puurste vorm. Een weekend vol creativiteit, ontspanning en bourgondische gastvrijheid.

Weekend boetserenMaak ook je eigen, unieke beeld!