7-15 augustus 2022 verzorgen we een workshop portret boetseren in zuid Frankrijk.

Voor meer info, neem contact op via het formulier op deze website

 

Deze week zijn mijn reguliere cursussen voor dit voorjaar afgelopen. Veel cursisten hebben dus hun werk voltooid. Dat heeft wat stress opgeleverd maar vooral veel voldoening. Wanneer is je beeld nou af is er vaak gedacht. Komende twee weekend sta ik voor een groep in Gouda bij de Nederlandse Keramiekopleiding ook weer zo leuk om te doen. In juli ben ik te vinden in Florence, Italie. Anatomieles op de Florence Academy of Art. Ik kijk er zo naar uit, ik ontmoet daar dan mensen vanuit landen over de gehele wereld die samenkomen om kennis te vergaren. Volop leuke dingen om naar uit te kijken dus!

 

Carien

Vanaf januari 2021 kun je ook on line een cursus portret boetseren volgen. 15 video's stap voor stap uitleg over hoe je een portret boetseert. ruim 4,5 uur uitleg. kijk maar op www.carienvandongen.nl 

Gisteren hebben we de laatste Zomerweek boetseren afgerond. Wat een heelijke zomer hebben we gehad vol met enthousiaste mensen die prachtige creaties maakten uit klei. we hadden boeiende gesprekken, hebben veel gelachen, we hebben gedanst en soms was er ook een traantje. Ontroering over wat was bereikt in 5 dagen vol vuur werken aan een beeld en dan versteld zijn over het eigen kunnen. Wat wil je als docent nog meer!

Heel voorzichtig gaan we weer aan de slag in het atelier met de reguliere lessen. Cursisten staan te popelen om na een lock down weer aan de slag te gaan!

Ik heb een hele planning gemaakt waardoor er maximaal 5 cursisten per les aanwezig zijn. Komende week ga ik ze (bijna) allemaal weer zien, ik kijk ernaar uit.

Ook de nieuwsbrief verzonden voor de Zomerweken, de eerste is 20 juli dus wie weet hoe de wereld er dan uit ziet maar we gaan maar gewoon inplannen en dan zien we wel. 

Ook in Waspik gaat de Corona crisis niet ongemerkt voorbij, vrienden worden ziek, er zijn familieleden die extra zorg nodig hebben en de cursussen liggen stil. Afgelopen wekken hebben cursisten hun beelden opgehaald om er verder thuis mee aan de slag te gaan. Om hen bij te staan ben ik begonnen met het maken van instruktiedemo's. Eerst verschrikkelijk spannend om te doen maar ik heb de smaak te pakken. Ik heb zelfs al Youtube abonnee's !! Zo kunnen we toch onze tijd nuttig en leuk besteden.

Afgelopen weekend wat ik gastdocent in Markt1 in Rumst, Belgie. Drie dagen vol neuzen, monden, ogen, oren... 12 cursisten hingen aan mijn lippen en het was gezellig! Prachtige beelden ontstonden gedurende het weekend en cursisten waren verbaasd over wat ze konden creeeren. Wat een bofkont ben ik toch dat ik van mijn grootste passie mijn werk kon maken! Bedankt Nora Nuijts voor een heerlijke samenwerking. Tot de volgende keer..

We zijn volop in het zomer-ritme aanbeland. Een week zomergasten met de gezellige dynamiek van boetseerders in huis die prachtige beelden maken. De tafel vol met eters en gezelligheid. En dan vervolgens een week rust waarin we even de tijd nemen voor onszelf en weer langzaam gaan voorbereiden voor de volgende zomerweek. Gatsen mails sturen met praktische info, bedden opmaken, badkamers poetsen en boodschappenlijsten maken. Deze week gaat alles een beetje kalmpjes aan i.v.m. de warmte. Heerlijk die zomer!

Vanmorgen eens mijn schema doorgelopen en ik kom tot de conclusie, ik zit voor dit jaar 2019 helemaal volgeboekt! Vriendinnenweekenden, samengestelde groepen van mensen die elkaar nu nog niet kennen maar dit jaar samen een Steengoedweekend gaan beleven. Wat een rijkdom, we hebben zoveel jaren geinvesteerd in kennis en gebouwd aan onze naamsbekendheid. Wat een heerlijk gevoel maar ook wel een verantwoordelijkheid die mij bekruipt. Al die mensen komen met een verwachting naar ons atelier in Waspik om een beeld te creeeren en te genieten van de Brabantse gastvrijheid. We blijven met beide benen op de grond en het wordt hard werken geblazen maar stiekem wel trots op ons Steengoedweekend!

Twee  Zomerweken zijn inmiddels gepasseerd en het woord wat me als eerste te binnen schiet als ik er aan terug denk : intens

Intens door de energie van iedereen die kwam en ging, Intens door alle verhalen , gesprekken, ontmoetingen

Maar vooral intens door de creatieve processen waar de cursisten doorheen lopen. Het is prachtig om als docent dat proces te mogen begeleiden en als je dan ziet dat mensen boven zichzelf uitstijgen en een beeld maken waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze het konden, geeft dat zoveel voldoening. 

Nu een weekje rust, alles weer op orde maken en even mijn moment alleen, genieten van de stilte. Daarna komt de volgende groep en gaan we dieren maken! Heerlijk!

Carien

Ongestoord boetseren en comfortabel overnachten. Dat is onthaasten in zijn puurste vorm. Een weekend vol creativiteit, ontspanning en bourgondische gastvrijheid.

Weekend boetserenMaak ook je eigen, unieke beeld!